2A met basisoptie 'Moderne talen en wetenschappen'

25 uren gemeenschappelijke basisvorming
1 uur taalvaardigheid
1 groeiuur
5 lesuren basisvorming

Toelichting basisoptie 'Moderne talen en wetenschappen'

Taalvaardigheid

In deze lessen leer je vlot en duidelijk communiceren, zowel door te spreken en te luisteren als door te lezen en te schrijven. Soms werk je samen met je hele klas, bijvoorbeeld in groepsgesprekken of discussies, maar soms werk je ook individueel, bijvoorbeeld bij leesopdrachten. Deze lessen taalvaardigheid zullen je ook helpen om beter te worden in je andere vakken.

Groeiuur

In het tweede jaar heb je elke week ook een groeiuur. Tijdens dit uur zal je leren om zelfstandig te werken en je eigen doelen uit te kiezen. We begeleiden je persoonlijk bij zaken die moeilijk gaan, maar je krijgt ook de kans om een extra uitdaging aan te gaan als je daar klaar voor bent.

Moderne talen

Je leert beter communiceren in het Engels, Frans en Nederlands. Soms zullen we ook nog andere talen verkennen. We gaan op zoek naar verbanden tussen talen en culturen. Je zal het dagelijks leven in verschillende culturen vergelijken, zodat je de andere culturen beter leert kennen. Je zal ook rechtstreeks  in contact komen met Engels- of Franstaligen. Bovendien is er ruimte om te genieten van de beeldende kracht van taal en literatuur. Je zal zeker ook de kans krijgen om creatief met taal aan de slag te gaan.

Wetenschappen

We dagen je uit om vanuit verwondering en kritische zin natuurwetenschappelijke verschijnselen te observeren en daar vragen over te stellen. Tijdens onderzoeksprojecten leer je op een wetenschappelijke manier zelf antwoorden te vinden op die vragen. Tegelijkertijd maak je diepgaand kennis met de verschillende natuurwetenschappen biologie, chemie, fysica en hun onderlinge wisselwerking.

Infofilmpje

 

Lessentabel

aardrijkskunde 1
beeld 1
Engels 2
Frans 3
geschiedenis 2
godsdienst 2
groeiuur 1
lichamelijke opvoeding 2
muziek 1
natuurwetenschappen 1
Nederlands 4
taalvaardigheid 1
techniek 2
wiskunde 4
basisoptie: moderne talen en wetenschappen 5
  32

 

 

FlaSJI: de nieuwsbrief

Hier kan je je inschrijven zodat je elke maand onze nieuwsbrief per email ontvangt.

En hier vind je de FlaSJI van april.

SJI op Flickr

Foto's van onze activiteiten zijn te bewonderen op Flickr!

Bekijk ze hier...

Hoofdschool

Sint-Jozefsinstituut
Lucien Hendrickxlei 2B
2150 Borsbeek

03 321 53 51

Web

www.sji-borsbeek.be
info@sji-borsbeek.be

Kaart

Go to top