2B met basisoptie 'Maatschappij en welzijn'

Toelichting basisoptie 'Maatschappij en welzijn'

Je gaat op zoek naar wie je bent en wie je wil zijn. Je leert zorg dragen voor je gezondheid en ontdekt hoe je je goed in je vel kan voelen. Ook aandacht voor je leefomgeving is een belangrijk element. Je leert kritisch omgaan met maatschappelijke vragen en verschijnselen. We onderzoeken de mens en zijn gedrag en allerlei maatschappelijke thema’s.

Je gaat op zoek naar jouw interesses binnen de wereld van lichaamszorg, lifestyle en voeding, zodat je kan ontdekken welke beroepen je aanspreken.

Je leert respectvol samenwerken, samen leren en in dialoog gaan met anderen. Je onderzoekt hoe je goed kan samenleven met anderen in een omgeving die gekenmerkt wordt door diversiteit. Je oefent je communicatieve en sociale vaardigheden.

Taalvaardigheid

In deze lessen leer je vlot en duidelijk communiceren, zowel door te spreken en te luisteren als door te lezen en te schrijven. Soms werk je samen met je hele klas, bijvoorbeeld in groepsgesprekken of discussies, maar soms werk je ook individueel, bijvoorbeeld bij leesopdrachten. Deze lessen taalvaardigheid zullen je ook helpen om beter te worden in je andere vakken.

Co-teaching

Voor al je vakken werken we met twee leraren. Soms zal je les hebben in een kleine groep met één leerkracht. Maar vaak zal je les krijgen in een grotere groep met twee leerkrachten. Ze kunnen jullie dan samen begeleiden. Of één van hen kan aan jou extra uitleg geven terwijl de rest van de klas al verder werkt met de andere leerkracht. Dat heet co-teaching.

Infofilmpje

 


Lessentabel

beeld 1
Engels 2
Frans 1
godsdienst 2
lichamelijke opvoeding 2
maatschappelijke vorming 2
muziek 1
natuur en ruimte 1
Nederlands 3
taalvaardigheid 2
techniek 2
wiskunde 3
basisoptie: maatschappij en welzijn 10
  32

 

FlaSJI: de nieuwsbrief

Hier kan je je inschrijven zodat je elke maand onze nieuwsbrief per email ontvangt.

En hier vind je de FlaSJI van april.

SJI op Flickr

Foto's van onze activiteiten zijn te bewonderen op Flickr!

Bekijk ze hier...

Hoofdschool

Sint-Jozefsinstituut
Lucien Hendrickxlei 2B
2150 Borsbeek

03 321 53 51

Web

www.sji-borsbeek.be
info@sji-borsbeek.be

Kaart

Go to top