Eerste leerjaar B

Brede eerste graad

We kiezen voor een brede, oriënterende eerste graad, waarin je maximaal de kans krijgt om te ontdekken waar je talenten liggen. Om een goede keuze te kunnen maken voor een studierichting in het derde jaar, is het belangrijk dat je weet waar je goed in bent en wat je graag doet. Dan kan je heel gericht op zoek gaan naar een studierichting binnen het domein waar jouw interesses liggen. Tijdens het vak ‘gezondheid’ en de keuzevakken krijg je alvast de kans om enkele studiedomeinen te verkennen.

Engels en ICT

Onze school kiest ervoor het vak Engels aan te bieden vanaf het eerste jaar. We vinden het immers belangrijk dat je niet alleen Frans, maar ook Engels leert, zodat je in je verdere loopbaan met beiden talen aan de slag kan.

We nemen ook het vak ICT op in de algemene vorming van het eerste jaar omdat we je een stevige digitale basis willen aanreiken waarop je daarna kan verder bouwen. We vinden het ook belangrijk dat je leert hoe je veilig kan omgaan met de computer.

Basisvak: gezondheid

Wij gaan samen actief aan de slag en zullen je leren hoe je gezond door het leven kan gaan.

Keuzevak: voeding of crea

Zin in kunst? Veel noten op je zang? Gevoel voor drama? Tijdens de lessen crea kan je al je creatieve en artistieke talenten ontdekken, ontwikkelen en tonen aan anderen. Kook je graag? Wil je lekkere en gezonde voeding bereiden? Dan is voeding de juiste keuze voor jou!

Co-teaching

Voor al je vakken werken we met twee leraren. Soms zal je les hebben in een kleine groep met één leerkracht. Maar vaak zal je les krijgen in een grotere groep met twee leerkrachten. Ze kunnen jullie dan samen begeleiden. Of één van hen kan aan jou extra uitleg geven terwijl de rest van de klas al verder werkt met de andere leerkracht. Dat heet co-teaching.

Infofilmpje

 


Lessentabel

beeld 1
Engels 1
Frans 2
gezondheid 2
godsdienst 2
ICT 1
lichamelijke opvoeding 2
maatschappelijke vorming 3
muziek 1
natuur en ruimte 3
Nederlands 4
techniek 4
wiskunde 4
keuzevak: voeding 2
  32

 

FlaSJI: de nieuwsbrief

Hier kan je je inschrijven zodat je elke maand onze nieuwsbrief per email ontvangt.

En hier vind je de FlaSJI van april.

SJI op Flickr

Foto's van onze activiteiten zijn te bewonderen op Flickr!

Bekijk ze hier...

Hoofdschool

Sint-Jozefsinstituut
Lucien Hendrickxlei 2B
2150 Borsbeek

03 321 53 51

Web

www.sji-borsbeek.be
info@sji-borsbeek.be

Kaart

Go to top