Schoolkledij

Je komt in gepaste schoolkleding naar school. De schoolkleuren zijn marineblauw en wit. Het zijn de enige toegelaten kleuren en daarbinnen kan je variëren. Andere kleuraccenten op je kleding zijn niet toegelaten.

  • De hoofdkleur van broeken, rokken en kleedjes is marineblauw met eventuele witte accenten. Je broek is niet korter dan 5 cm boven de knie. De lengte van de rokken en kleedjes schommelt tussen 5 cm boven en onder de knie. Er zijn geen scheuren in je kleding. Je draagt geen sportkleding.
  • T-shirts, bloezen, hemden en truien zijn marineblauw of wit of een combinatie van beide kleuren. Mouwloze bovenkleding, blote schouders en buiken en een te diepe halsuitsnijding horen niet thuis op school.
  • Jassen, sjaals, mutsen en handschoenen zijn marineblauw of wit of een combinatie van beide kleuren.
  • Schoenen zijn sober van kleur. Je draagt ze vast aan je hiel, dus slippers en aanstekers kunnen niet. Hakken zijn maximum 5 cm hoog. Je kousen of sokken zijn marineblauw en/of wit.
  • Juwelen zijn klein en sober. Piercings, stretchers en neusbellen zijn niet toegelaten. Je mag ze ook niet afplakken. Je kan 2 paar oorbellen dragen.
  • Je kapsel is sober, je haarkleur is natuurlijk. Haaraccessoires zijn discreet.
  • Nagellak, gelnagels en opvallende make-up kunnen niet.
  • Bandana's, helmen en petten doe je uit aan de schoolpoort. Hoofddoeken zijn niet toegelaten. In de 3de graad mogen leerlingen een hoofddoek dragen tijdens avondactiviteiten en meerdaagse uitstappen, dus niet tijdens studie-uitstappen die overdag plaatsvinden.

 

Voor de lessen lichamelijke opvoeding draag je het L.O.-T-shirt van de school, een zwarte of marineblauwe sportbroek en sportschoenen die geen strepen achterlaten op de sportvloer (‘non marking’-zolen). Om veiligheidsredenen heb je  geen juwelen aan tijdens deze lessen.

Tijdens schooluitstappen draag je ook schoolkleding, tenzij de leraren schriftelijk andere afspraken met je maken.

Wanneer je uitzonderlijk een dag zonder schoolkleding naar school mag komen, hoeft je kleding niet marineblauw of/en wit te zijn. Alle andere regels blijven wel gelden.

Zorg ervoor dat je naam in je kleren staat.

 

FlaSJI: de nieuwsbrief

Hier kan je je inschrijven zodat je elke maand onze nieuwsbrief per email ontvangt.

En hier vind je de FlaSJI van april.

SJI op Flickr

Foto's van onze activiteiten zijn te bewonderen op Flickr!

Bekijk ze hier...

Hoofdschool

Sint-Jozefsinstituut
Lucien Hendrickxlei 2B
2150 Borsbeek

03 321 53 51

Web

www.sji-borsbeek.be
info@sji-borsbeek.be

Kaart

Go to top