Projecten voor iedereen

Vastenproject

De vastenperiode staat elk jaar opnieuw in het teken van ons schoolproject in Ecuador, waarin één van onze ex-collega’s ook actief aan het werk is. Onze school is sterk betrokken bij dit project en volgt het op de voet. Tijdens de zomervakanties van 2008 en 2011 ging een groep leerlingen en leerkrachten op inleefreis naar Ecuador.
Elk jaar bedenkt de werkgroep schoolpastoraal originele initiatieven om fondsen te verzamelen.

Bibber

We genieten graag van de talenten van onze leerlingen, zeker ook van die talenten die we niet dagelijks te zien krijgen op school. BIBBER biedt onze leerlingen een podium. De toeschouwers worden meegenomen op een artistieke wandeling doorheen onze school: een dansvoorstelling, toneel, een concert, foto’s, poëzie, zang, kunstwerken, … De kunsten van onze leerlingen staan garant voor een avond puur genieten!

Schoolpastoraal

Het hele jaar door probeert ook de werkgroep schoolpastoraal van onze school een warme school te maken. We vieren samen en je kan meedoen aan de schrijf-ze-vrij actie van Amnesty International.  Rond Allerheiligen en Allerzielen vindt er een mooi herdenkingsmoment plaats, er zijn de toffe acties voor Ecuador, enzovoort. Iedereen is welkom om mee te doen!

Vanuit deze werkgroep ontstond ook het idee om met een groep leerlingen op weekend te gaan. 

SJAB-weekend

We trekken erop uit met leerlingen en leerkrachten die zin hebben om elkaar op een andere manier te leren kennen. Heb jij zin in een actief weekend waarin spel, plezier, lekker eten, vriendschap en gezelligheid centraal staan? Schrijf je dan zeker in voor ons fantastische SJAB-weekend!
Elke leerling die wil meegaan, is welkom. Snel inschrijven is de boodschap, want ons weekend is erg populair!

Fluoactie

Wees niet bang om te schitteren!
Elk jaar organiseren we tijdens de donkere wintermaanden een fluoactie om de zichtbaarheid van onze fietsende én stappende leerlingen te verhogen.
Zeker doen, want zo’n fluovestje dragen heeft veel voordelen. Onderweg ben je véél zichtbaarder in het verkeer. Je maakt dus meer kans om veilig op school aan te komen of ook weer veilig thuis te geraken.

Scholenloop

Elk jaar neemt onze school deel aan de scholenveldloop in het fort van Borsbeek. Met deze sportieve activiteit steunen we meteen ook een goed doel, de bewustmaking rond de neurologische aandoening MSA.

Studiekeuze

Niets zo moeilijk als kiezen wat je later wil worden en je bijhorende studieloopbaan bepalen. Wij begeleiden je graag bij dit proces waarbij zowel in het 2de als 4de jaar projecten worden georganiseerd om je te informeren en te achterhalen wat je mogelijkheden zijn en waar je interesses liggen. In het laatste jaar staat dat studiekeuzeproces gedurende een volledig schooljaar op het programma. We begeleiden je intensief bij de voorbereiding van je verdere stappen in de toekomst met onder andere een bezoek aan de SID-IN beurs in Antwerpen, gastsprekers over verschillende beroepenvelden en een infoavond over hoger onderwijs.

Week van de talen

Een hele week staan heel wat talen in de kijker. Leerkrachten zullen proberen taal zoveel mogelijk te betrekken bij hun lessen. Er staan ook allerlei leuke activiteiten op het menu zoals ons eigen Groot Dictee der Nederlandse Taal voor de 3de graad, een rendictee voor de 2de graad en Franse film voor iedereen.

FlaSJI: de nieuwsbrief

Hier kan je je inschrijven zodat je elke maand onze nieuwsbrief per email ontvangt.

En hier vind je de FlaSJI van april.

SJI op Flickr

Foto's van onze activiteiten zijn te bewonderen op Flickr!

Bekijk ze hier...

Hoofdschool

Sint-Jozefsinstituut
Lucien Hendrickxlei 2B
2150 Borsbeek

03 321 53 51

Web

www.sji-borsbeek.be
info@sji-borsbeek.be

Kaart

Go to top