Projecten vijfde jaar

Gezondheidstweedaagse

In het vijfde jaar aso-bso-tso trek je naar Cadzand aan de Nederlandse kust. Tijdens deze dagen volg je een aantal doe- en leerworkshops i.v.m. een gezonde en duurzame levenshouding. Vier pijlers vormen de kern: beweging, voeding, welzijn en duurzaamheid. Ook de sportdag zit in dit programma vervat. Bovendien trekken we tijd uit om van je klas een hechte groep te maken.

Think before you post

We willen je sensibiliseren om op een veilige en verantwoorde manier om te gaan met het internet. We plannen dit project voor het vijfde jaar aso-bso-tso begin februari aangezien het wereldwijd dan Safer Internet Day is. Deze dag vraagt wereldwijd aandacht voor veilig en verantwoord gebruik van online technologieën en mobiele telefoons. We zullen ons ook wagen aan een experimentje en je vragen om een “detox social media – avondje” te houden. Benieuwd wat dat gaat geven!

Verkeer

Elke dag sterven op Belgische wegen gemiddeld twee personen in het verkeer. De juiste oorzaak van een ongeval achterhalen is vaak niet eenvoudig. Wat we wel zeker weten is dat jongeren oververtegenwoordigd blijven in de ongevallencijfers. Risico’s op de weg inschatten blijft moeilijk voor hen. Verkeers- en mobiliteitseducatie is dan ook van levensbelang. Daarom organiseren wij in samenwerking met de Vlaamse Stichting Verkeerskunde en de gemeente Borsbeek een verkeersweek. We willen jullie de nodige kennis en vaardigheden aanleren om je veilig in het verkeer te begeven.

Relationele en seksuele vormingsdag

Tijdens dit project in het vijfde jaar aso-bso-tso werken we aan je socio-relationele ontwikkeling: respectvol praten over en omgaan met vriendschap, verliefdheid, seksuele gevoelens en seksueel gedrag, …

 

 

Projecten zesde jaar

Eindejaarsreis

Als je stilaan je schoolloopbaan bij ons gaat afronden, is er geen mooiere kers op de taart dan een deugddoende trip naar het buitenland met je jaargenoten. Naar het schijnt leer je elkaar pas écht kennen op reis! Het wordt een culturele trip met een boeiend programma!

Laatstejaarsbal

Elk schooljaar in het derde trimester zetten we onze afstuderende leerlingen in de bloemetjes met een heus bal.

CPR

Je krijgt een minicursus CPR (Cardio-Pulmonaire Resuscitatie) aangeboden. Deze cursus beoogt dat je leert inschatten wanneer en hoe je hulp moet inroepen en hoe je eerste hulp en CPR toedient. De lessen reanimatietechnieken worden gegeven door eindejaarsstudenten van het Departement Gezondheidszorg van Thomas More onder deskundige begeleiding van een docent.

OCMW-budgetspel

De workshop ‘Buitenspel’ is een inleefspel over budgetbeheer en schulden. Op deze manier ondervind je hoe gemakkelijk je in een vicieuze cirkel terechtkomt wanneer je schulden hebt en hoe moeilijk het kan zijn om als gezin de eindjes aan elkaar te knopen. Op een leuke, niet schoolse en interactieve manier trachten wij je prijsbewust te maken en te leren omgaan met geld. Bovendien laten we je kennismaken met de werking van het hedendaagse OCMW: een sociaal huis dat gericht is op een breed en divers publiek en aanwezig is in elke gemeente.

 

Als je in de 3de graad bso zit, werk je in een afwisselend rooster van lessen en stages, zodat je al snel heel wat beroepservaring opdoet. Heel wat projecten kleuren je opleiding: Halloweenfeest voor kleuters, de projectweek ‘DoodGewoon’, een Zwarte-Pietenproject in het zesde jaar, het kriebelproject zijn enkele projecten uit het zesde jaar

FlaSJI: de nieuwsbrief

Hier kan je je inschrijven zodat je elke maand onze nieuwsbrief per email ontvangt.

En hier vind je de FlaSJI van april.

SJI op Flickr

Foto's van onze activiteiten zijn te bewonderen op Flickr!

Bekijk ze hier...

Hoofdschool

Sint-Jozefsinstituut
Lucien Hendrickxlei 2B
2150 Borsbeek

03 321 53 51

Web

www.sji-borsbeek.be
info@sji-borsbeek.be

Kaart

Go to top