De Ears

De Ears zijn de vertrouwensleerlingen van onze school, ze zijn het luisterend OOR voor iedereen die een probleem heeft of nood heeft aan een goed gesprek.

Ze zijn per twee of drie meter of peter van een klas eerstejaars. Met hun klasje doen ze heel wat activiteiten. Op de leefdagen hebben ze hun klasje bezocht en op zaterdag 1 oktober hebben ze een vormingsdag gehad zodat ze hun gesprekken kunnen opstarten. In januari gaan ze als groep op weekend om verdere vorming te krijgen en acties voor het tweede semester uit te werken.

Je kan iemand van de Ears altijd aanspreken op de speelplaats of in de gangen. Wanneer je iemand van de Ears zoekt, dan is dit helemaal niet moeilijk. Ze dragen een T-shirt of een hoodie met het logo van de Ears. In de winter dragen ze een rode sjaal, die valt in de donkere dagen zeer goed op.

Er zijn elke middag twee Ears aanwezig in het Earslokaal, lokaal 009, tussen 12 u. en 13.10 u. Je mag altijd langskomen als je wilt.

Vijf leerkrachten begeleiden hen. Dit zijn Bert Fosté, Lindsay Peers, Laura Vanlathem, An Verstraelen en Gert Vervaet.
 

Onze Ears werden laureaat van de Pesten-dat-kan-niet!-prijs 2017-2018!

In februari 2018 reikten Tumult vzw en het Vlaams Netwerk Kies Kleur tegen Pesten prijzen uit aan de scholen met het strafste antipestbeleid.

Onze vertrouwensleerlingengrepen naast de hoofdprijs, maar mochten wel een mooie prijs in ontvangst nemen, mét de felicitaties van de jury! Volgens hen zijn de Ears er het levende bewijs van dat leerlingen zelf verantwoordelijkheid kunnen opnemen op school als het gaat over groepsvorming, respect en positief omgaan met elkaar.

 

De gesprekken die je met de Ears voert, zijn vertrouwelijk.

 

FlaSJI: de nieuwsbrief

Hier kan je je inschrijven zodat je elke maand onze nieuwsbrief per email ontvangt.

En hier vind je de FlaSJI van april.

SJI op Flickr

Foto's van onze activiteiten zijn te bewonderen op Flickr!

Bekijk ze hier...

Hoofdschool

Sint-Jozefsinstituut
Lucien Hendrickxlei 2B
2150 Borsbeek

03 321 53 51

Web

www.sji-borsbeek.be
info@sji-borsbeek.be

Kaart

Go to top