AED 

Op 7 januari 2020 installeerden we aan de gevel van onze school een AED-toestel of HARTstarter. Die werd geplaatst dankzij een samenwerking met vzw HeartSaver. Aan de inhuldiging van het toestel koppelden we een heel interessante workshop. Een vijftigtal mensen van binnen en buiten onze school kwamen de techniek in de praktijk toepassen op een oefenpop. 

Een AED is een draagbare defibrillator die een elektrische schok aan het hart toedient bij levensbedreigende hartritmestoornissen. Een plotse hartstilstand is wereldwijd één van de grootste doodsoorzaken. Willen we de overlevingskansen van slachtoffers vergroten, dan is snel handelen de boodschap. Elke seconde telt!

De vzw HeartSaver wil meer dan 10.000 extra HARTstarters (AED's) installeren die 24 u. per dag toegankelijk zijn voor het publiek. Iedereen mag namelijk een AED gebruiken.

De fondsen hiervoor werden bijeengebracht door lokale sponsors en de actie “Jens for life”, die de Borsbeekse brandweer organiseerde ten voordele van de Warmste week en ter ere van hun collega Jens, die overleed na een hartfalen. Jammer genoeg is Jens het bewijs dat er nog veel nood is aan zulke toestellen en de sensibilisering errond …

Met dit project hopen wij te kunnen bijdragen aan een HART-veilig Borsbeek en hierdoor mensenlevens te redden.

 

FlaSJI: de nieuwsbrief

Hier kan je je inschrijven zodat je elke maand onze nieuwsbrief per email ontvangt.

En hier vind je de FlaSJI van april.

SJI op Flickr

Foto's van onze activiteiten zijn te bewonderen op Flickr!

Bekijk ze hier...

Hoofdschool

Sint-Jozefsinstituut
Lucien Hendrickxlei 2B
2150 Borsbeek

03 321 53 51

Web

www.sji-borsbeek.be
info@sji-borsbeek.be

Kaart

Go to top